fredag 2 februari 2024

Boytronic

 


Den här konserten blev delvis framflyttad på grund av sjukdom. Då var vi jättetaggade, så det var lite ledsamt att behöva planera om, även om vi åkte och såg Cold Connection och Piston Damp. 

Den här gången var vi i ärlighetens namn inte alls så taggade. Det hjälpte ju inte att vi varit iväg på konsert helgen innan som inte var värt det och känslan av att vilja vara hemma och ta det lugnt blir allt starkare ju äldre vi blir (plus att jag reser så mycket i jobbet). Känslan blev inte heller bättre av att Skånetrafiken tänkte stänga ner Hässleholm C på lördagen så att man måste kuska buss från Tyringe. 

Men vi samlade oss och hittade faktiskt lite energi dagarna innan då vi tittade lite på liveklipp med Boytronic på Youtube + upptäckte en ny skivaffär + bokade bord på Thai Corner. Vi var på det klara med att inte hänga på låset, vi åkte enbart för att se Boytronic - de andra hade vi ju redan sett i höstas. 

Så jag slutade lite tidigare och så tog vi oss till Hässleholm och tog tåget efter att ha velat lite om vad som var bäst att göra. 

Vi hann med det vi ville och kom fram i bra tid för att besöka charmiga Fobbeck Records där vi handlade ett gäng roliga singlar och hade ett kul samtal med den trevlige ägaren som bland annat berättade att han varit hemligt PSB-fan under sina punkår och att han var stort Cure-fan och hade en rejäl samling hemma. Efter det tittade vi även in på Roadhouse Records, men det var inget direkt nytt där och det är i ärlighetens namn en affär man mer handlar på nötet av då det är rätt svårt att hitta något. 

Sedan checkade vi in på Radisson och tog oss en öl i baren innan det var dags att gå och äta efterlängtad middag (dagens första mål för mig) på Thai Corner. 

Recensionerna är lite av alla slag, men vi blev positivt överraskade, det var mysigt att sitta där och maten vi valde var jättegod.  Förrätterna på två resp. tre chilifrukter var dessutom rejält heta och smakrika! Huvudrätterna var rejäla och jag fick lämna en del av min smarriga Pad Thai då det var kört att få ner mer. 


Green Papaya

Yum Tha Le (bläckfisk och räksallad)



Pad Thai

Efter vårt skrovmål var det dags att ta sig till Charles Dickens och vi anlände precis lagom till Cold Connection spelade sin sista låt Ashes. Vi sprang även på Nina och Isak och satt och pratade och drack öl. När Piston Damp intog scenen valde jag och Stefan att sitta kvar då det inte är ett band vi bryr oss om och som vanligt innebar det ju en del öl till, men vi var på oväntat glatt humör trots allt (med tanke på att vi nästan varit inne på att strunta i allt).







Till sist var det så dags för Boytronic att äntra scenen och jädrar så de levererade! Jag stod först lite vid sidan, men hamnade närmare och närmare Stefan i mitten allt eftersom. Charles Dickens är ju ett ställe där folk roterar mellan scen och bar och toa, så man får nästan alltid bra plats oavsett. 














Spelglädjen var rejäl och jag dansade och skuttade och insåg samtidigt att jag inte har mycket koll på deras repertoar - men det gjorde ingenting. :) 

Efter att de ropats in igen med ett rungande "Noch Einmal" var de om möjligt ännu mer glada och när de till sist gick av scenen höll gamle sångaren Holger på att bli överfallen av publiken som alla ville krama om honom. 

Vi passade även på att handla skivor av dem och få signerat. Trevliga grabbar off-stage också. :) 

Taggade av en jäkla bra spelning valde vi att stanna kvar ett bra tag och "landa" in det hela och det blev en betydligt blötare kväll än jag hade trott, men på ett kul sätt ändå. Dock när vi väl gick och landade på hotellrummet så stöp jag i säng och somnade nog på tre röda. 

Vi kom upp i bra tid och hemresan var inte alltför plågsam, trots lite bussåkande. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar