torsdag 8 februari 2024

SNACK - Özz Nujen

 Det var ett tag sedan vi besökte Farozon och SNACK nu, senast var då Ankan var där 2022. Jag tror inte det klaffat med datum + att det nog inte varit komiker vi känt så mycket för.

Men nu var det dags att se Özz Nujen och efter att ha halkat oss fram till lokalen noterade vi att det var gott om plats mellan middagsplatserna, vilket tyder på att Özz antagligen inte drar riktigt lika mycket folk i Norra Skåne. 

Middagen var som vanligt inget att recensera, kött, kyckling, stekt potatis, sås och grillade grönsaker. Kaffet ingick som vanligt inte heller. 


När det väl var dags att sätta sig i källaren var det åter igen tomt på de två främsta raderna, så pass att personalen fick jaga på folk att våga sätta sig längst fram.

 Jag ska ärligt säga att det är lite segt att vänta på att det ska starta, det har alltid varit så och jag kan önska att det var lite tajtare mellan mat och underhållning även om jag såklart förstår att de vill sälja så mycket de kan. 

När det väl brassade igång var det mikrofonstrul, det var ett oerhört missljud från den trådlösa micken och Alexander Riedel som var ute först fick avbryta och så fick de försöka ordna upp det, vilket tog ett tag. Lösningen blev en mikrofon med sladd som var aningens kort, så samtliga komiker hade bekymmer med att kunna röra sig på den redan pyttelilla scenen. Det var lite tråkigt.

Men om man bortser från det så var det en riktigt kul kväll. Återigen ett jämnt startfält med Alexander Riedel, Joel Andersson, David Waldfogel, Mattias Öhlund och Hanna K Mölstad som support. Mycket under bältet som sig bör och publiken fick sig rättmätigt ett par slängar av sleven. 

När det äntligen vadr dags för Özz körde han som väntat i 190 knyck och han var väldigt bra. Temat var svenska språket och hur svårt det är att lära sig för invandrare och han gav otaliga exempel på hur olika vi uttalar bokstaven G och att det finns 67 olika sjeljud i svenskan. Han var också aktiv med publiken och alla som lät. Som avslutning fick publiken välja ämne. 

När han avslutat sitt gig stod han sedan i utgången och skakade hand med alla som varit där och tackade för att vi kommit, det är ett stort plus i kanten! Lite Kamprad-feeling.

Bild av Suzanne Otzen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar