fredag 9 december 2022

Greatest Tits and Jingle Balls - Swedish Drag Mafia

 



Tack vare Stefan hittade vi detta evenemang och tyckte att det lät riktigt kul utan att veta så mycket om Swedish Drag Mafia sedan innan.

Vi bokade således hela krogshowpaketet med middag och tog tåget till Helsingborg efter jobbet.

Efter ett kort besök på Roadhouze Rekords snabb var det incheckning på Radisson Blu (samma portier som sist som även denna gång var så oroad för att vi inte bokat frukost). Vi övervägde att ta något i baren innan vi skulle gå till Charles Dickens, men det var så fullt att vi gick dit direkt.

Där var det fulla förberedelser för showen och efter lite förvirring hade vi checkat in och fått ett bord + varsin öl. Vi konstaterade att vi hade trevliga platser vid sidan av scenen. 


Allt eftersom kom mer och mer folk på plats och maten började serveras. Oväntat gott faktiskt, hummersoppa med parmesanflarn till förrätt, lax till huvudrätt och en hallon-cheesecake till dessert. Serveringen i sig var förtjusande förvirrat (vi hade t ex beställt dryckespaket som vi inte mindes vad det var och servitören hade noll koll) och vi skrattade gott åt det. Men efter ett par trevliga samtal med vår servitör löste vi allt utan knot och jag tror vi alla fick vad vi skulle. 


Showen drog sedan igång med två standupkomiker. Först ut var Khalid Geire som drev friskt med sitt somaliska ursprung, negerbollar och det svenska samhället. Han följdes av Sandra Westin Lundberg (som vi sett innan på SNACK i Hässleholm) som skojade friskt om vården, Landskrona och familjeliv.

Sedan var det dags för dragshow, men exakt när de ropade ut att det var fem minuter kvar och drog på rökmaskinen så gick brandlarmet! Det tog en liten stund att reda upp, men vi satt bekvämt och kunde beställa mer öl så det gick definitivt ingen nöd på oss. 

När showen väl drog igång var det fullt ös från start till paus till slut och jag skrattade så tårarna rann. Oerhört snyggt och roligt och välgjort! Snusk, barnprogram, trams, divor och politisk parodi om vartannat - inte en tråkig stund!










Efteråt var vi på så bra humör att vi stannade kvar på puben betydligt längre än planerat och det var sent när vi väl tackade för oss och tog med oss lite nattamat från Max som strategiskt ligger precis mellan Charles Dickens och Radisson Blu (annars skulle vi ärligt talat inte gå dit).

Om jag förstått det rätt var detta sista showen för de fyra tanterna (som de kallar sig) i Swedish Drag Mafia så jag är glad att jag hann se dem. Solklara fem dildos av fem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar