tisdag 12 april 2016

SNACK med Adde Malmberg

Dags igen för lite stand up comedy på hemmaplan, så att säga. Restaurang Farozon i Hässleholm höll vårens sista SNACK-kväll och hedersgästen för kvällen var ingen mindre än Adde Malmberg, lite av Sveriges svar på John Cleese.

Kvällen började med en buffé som var ett snäpp bättre än förra gången vi var på besök. Även stolarna och framförallt placeringen av dem var riktigt vettig jämfört med förra året, kan nästan tro de läst min blogg. :)

Vi tog plats längst fram, mot sidan för att vara snälla, men ingen vågade sätta sig där ändå så vi slapp trängas.

Ett skåp på scenen!

Hässleholmskändisen Biggan Lowén var konferencier för kvällen och startade upp kvällen med att skoja om ett riktigt skåp på scenen och att hon lovat att inte vara roligare än komikerna. Det misslyckades hon med ganska rejält, de inledande två komikerna var ganska ljumma och fick inte igång publiken. Efter dem följde ett komikerpar, där frun körde innan paus och hennes amerikanske man direkt efter. Lite mer charm och en del småkul skämt - i synnerhet från amerikanen och hans anekdoter om att ha bott tio år i Sverige, men de största skratten innan Adde dök upp var det onekligen Biggan som fixade med hennes reflektioner på sitt äktenskap och (obefintliga) sexliv.

Men vi var ju ändå alla där för Adde och när han väl kom upp på scenen var det fullt ös från start och många tårar av skratt. Adde är som allra roligast när han jagar upp sig och saliven nästan sprutar och det var mycket som han störde sig på denna kväll till allas förtjusning. Nötter som inte är riktiga nötter och som lurar nötallergiker (Du tål inte jordnötter? Då är du baljväxtallergiker, inte nötallergiker!), eller bananer och tomater som egentligen är bär samtidigt som jordgubbarna inte är det?! Vad är det för ordning?!

Han drev med det typiskt svenska som våra väldigt utförliga vägskyltar (vad betyder en gigantisk skylt som det står vattenskyddsområde på och vad förväntas jag göra?!) och det faktum att vi låtsas som det regnar om vi råkar halka på gatan och gör allt för att låtsas som inget hänt, medan samma händelse i Rom orsakar en mindre gatufestival.

Han drev även återkommande med medelålders män som ljudlöst rycker på axlarna upp och ner istället för att skratta högt och hur svårt det är att uppträda för den typen av män när de dessutom bär mörk kostym.

En hel del slängar åt Malmö (de enda som måste ha en skylt att motorvägen upphör) och Stockholm (Två lediga parkeringsplatser bredvid varandra är så osannolikt att han var tvungen att parkera, trots att han inte skulle stanna där + att han önskade att han haft en bil till, bara för att!) också. Han påpekade även att varken malmöiter eller stockholmare kan klä sig inför vintern, malmöiter cyklar i 10 minus med paraply medan stockholmarna tar på sig ett enda vinterplagg - en halsduk - där längden baseras på kylan.

Även Stefan fick vara en liten del av skämten som mannen med tramporgeln (eftersom han satt intryckt i hörnet framför ett piano). Naturligtvis fick Donald Trump och hans galna frisyr sig en välförtjänt omgång också. :)

Han var helt enkelt jädrans rolig och vi fnissade hela vägen hem, vilket är ett gott tecken på att man sett något riktigt kul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar