lördag 30 april 2022

Standupkväll på Live!

 

Lite ovanligt nog åkte vi in till Älmhult en lördagskväll (Valborg närmare bestämt) för att gå på standup. Det var ett evenemang som vi missat då det först begav sig, men fått ny chans på eftersom pandemin flyttat på den ett par gånger.

Älmhult är ju som det är, det är inte direkt stället vi rullar hatt på av många anledningar, så vi åkte in i lagom tid och åt ett skrovmål på Sibylla. :) Inget fel på det alls och vi gynnade ÄIF!

Väl på plats på gamla IKEA Fynd (som numer är arenan Live!) tog vi oss varsin dricka och väntade in evenemanget och hälsade på kollegor och bekanta (jobbar man på IKEA så gör man).

Våra platser var rakt framför scen på sjunde raden så där fanns sannerligen inget att klaga på! Lokalen Live! är i sig rätt "IKEA-typisk", men trevlig. Dock tror jag de som satt längst bak såg rätt lite och enligt hörsägen kom ljudet fram efter skratten, vilket låter sådär. Men det drabbade inte oss, vi såg och hörde allt perfekt. Däremot är jag inte så förtjust i dessa stolar som man alltid envisas hyra in i Älmhult när det är stora tillställningar. Trots padding på rumpan får man snabbt träsmak. Det finns rum för förbättring. 

Elin Almén, Johan Rünow, Patrik Larsson, Marika Carlsson och Johan Glans var kvällens komiker, anförda av Jessica Persson och det var bra tempo och en gigantisk eloge till att de körde allt i ett svep och inte envisades med paus.


Alla fem bjöd på trevlig underhållning och många skratt och vi hade bara sett de två Johan live innan, så det var förstås extra trevligt att få stöta på två nya bekantskaper + få se ljuvliga Marika Carlsson live. Johan R körde sin fantastiska Ernst-Hugo-tolkning av barnsånger igen och det är bara så kul att höra hur snuskiga de låter i den tappningen. Patrik Larsson bjöd på allehanda skojiga och bra imitationer, ser gärna mer av honom framöver. Marika var minst lika rolig som väntat och bjöd på sig själv som hon brukar. Johan G avslutade (inte helt oväntat) och pratade bland annat mycket om sin nya katt, vilket förstås var fantastiskt roligt för oss kattägare.

Summa Summarum: en riktigt trevlig kväll. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar