fredag 22 april 2022

Kinky Boots



Lite i sista sekund såg jag att musikalen Kinky Boots var på sluttampen i Köpenhamn på Den Ny Teater. Det är en favorit hos oss eftersom husgudinnan Cyndi Lauper står för musiken och storyn i sig är charmig. Tyvärr har vi aldrig haft chansen att se den live innan. Så utan att fundera bokade vi in oss med kort varsel och hade tur och fick två platser på femte raden (misstänker att de var återlämnade, då salen var rätt full i övrigt).

Vi tog tåget ner till Köpenhamn efter jobbet och checkade in på Comfort Hotel Vesterbro. Sedan traskade vi ner i strålande sol till Warpigs, där det var tjockt med folk - alla uteserveringar på vägen dit var faktiskt knökfulla som sig bör (årets varmaste dag hittills). Alltid lika härligt att sitta där och starta dagen!



Därefter var det dags för lite mat innan föreställningen och vi hade siktet inställt på att testa Killer Kebab som ligger i närheten. De har skyhöga betyg på Google och Tripadvisor - och det är välförtjänt. Mycket god lammkebab i hembakat surdegsbröd, fantastiska pommes och en god egen pale ale på det. Rekommenderas!




Vi hade lite mer tid kvar innan föreställningen så vi testade en för oss ny bekantskap, puben Dia'legd. Vi testade två olika öl och de var goda +  puben var mysig och trevlig.





Sedan var det hög tid att ta oss till Det Ny Teater och vi njöt av ett glas cava innan det var dags att ta plats.



Musikalen är översatt till danska, vilket förstås är ett litet minus (gillar inte översättningar oavsett). Men eftersom vi kan storyn utantill och har lite vana av att höra danska språket vid det här laget så var det mindre av ett problem än jag hade trott. 

Huvudrollerna har Lars Mølsted (Charlie) och Silas Holst (Lola/Simon) och de är perfekta. Så mycket uttryck och vacker sång - för att inte tala om rörelser! Jag slutar aldrig fascineras över hur duktiga människor kan vara i att dansa omkring i stilettklackar, jag skulle inte ens kunna gå en meter utan att bryta alla ben. 

Även sidokaraktärerna är mycket bra utförda, vi föll pladask för Kim Hammelsvang som George. Och Lolas Angels fick publiken att jubla varje gång.

Lola + Angels

Silas Holst som Lola

Kim Hammelsvang (George) + Lars Moelsted (Charlie)

I pausen drack vi varsin förbeställd öl + mumsade på lite nötter.


Scenen från våra platser

Andra akten gick sedan lika snabbt som första. Det är en riktigt bra show, inte en död minut och det är extra roligt med en publik som tjoar och jublar på alla självklara ställen - hög stämning i salen och stående ovationer på slutet.

Finalnumret

Efter musikalen avslutade vi sedan kvällen på Zeppelin rockbar som rustats upp rejält sedan sist vi var där, kul att se! 


Riktigt trevlig kväll i Köpenhamn! Ibland lönar det sig att vara lite spontan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar