lördag 7 januari 2023

Electronic Music Evening in Helsingborg - Town And Towers Records take over Charles Dickens

Nytt år, nya evenemang!

Jag ska direkt krypa till korset och erkänna att jag i princip visste noll om skivbolaget Town and Towers - liksom banden i line-upen.  

Handen på hjärtat, efter att ha lyssnat in oss lite på banden någon dag innan var det inte direkt så att vi kände att vi skulle bli nyfrälsta heller.

Istället var det en klassisk "jamen det är väl klart vi åker och stöttar sådant"-resa utan några stora  förväntningar.

Så vi tog bilen in till Hässleholm och tog en fika på Espresso House, sedan pågatåget till Helsingborg och där passade vi på att kolla in utbudet på Roadhouze Records innan vi checkade in på hotellet Radisson Blu (varför ändra ett vinnande koncept liksom).


Därefter tog vi ett par öl på Pitchers innan det var dags att käka middag.




Denna gång besökte vi indiska restaurangen Mehak-e-India och njöt av Vegetarisk Kofta, Chicken Balti och en linsrätt som jag tappat namnet på. Mycket gott alltsammans och dessutom prisvärt! Rekommenderas!





Proppmätta lufsade vi sedan bort till Charles Dickens och lyssnade på två soundchecks och skrockade åt att det var typ vi och banden + Eddie Bengtsson.

Vi var såklart alldeles för tidiga (klockan var strax efter fem), så vi satt och drack öl och hade det trevligt och passade på att köpa biljetter till Psyche som spelar där i april. 



Stefan och banden

Kring åttasnåret började sedan folket ramla in och det var betydligt större publik än jag hade räknat med. 

Klockan var nog närmare nio innan första bandet väl brassade igång. Det var Folk är Folk som roligt nog har samma sångare som Machinista som vi "såg" nyligen i Malmö. Trevligt med sång på svenska den här gången! Klart godkänt!


Därefter kom Split Vision som inte heller gjorde bort sig, typisk "snäll" och melodisk musik. Extra plus för att de inte tog sig själva på så stort allvar.





Ett antal timmar och åtskilliga öl senare var det dags för band tre, Disrupted Being. Nu började det tyvärr bli rätt segt. Jag hör till dem som inte älskar VNV Nation (förutom ett par superlåtar) och att sitta och lyssna på ett band som gör allt för att låta som dem och som dessutom är sten-seriösa, det blir snabbt urtråkigt. 


Stefan försöker handla merch

Vi gjorde vårt bästa för att så att säga "härda ut", men till sist hade vi ingen lust att vara kvar längre (vi visste redan att band fyra verkligen inte var vår grej heller plus att Stefan fick fler manliga beundrare per minut) så vi valde faktiskt att tacka för oss och tur var nog det sett till dagen efter. 

Istället drog vi till Max som tyvärr klantade till ännu en order för oss (fiskburgare är INTE vad jag vill ha efter att ha druckit öl en hel kväll) så nu är de bannlysta för gott. 

Men överlag var det ändå en trevlig tillställning och en trevlig kväll, vi var bara inte riktigt "rätt" publik. All eloge till Charles Dickens också, jädrar vad den personalen jobbar hårt!

Mot Hästveda!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar