fredag 3 april 2015

The Witches of Easter

Slumpen (och mina föräldrars maginfluensa) ledde oss till Babel i Malmö på långfredagen för Witches of Easter, en en-kvällsfestival med fyra band + en bonustjej.

Kvällen startade med bonustjejen, en liten dam som jag inte vet namnet på och som körde lite Diamanda Galas-inspirerad musik. Det var om inget annat en bra start på kvällen och häxtemat.


Därefter var det dags för Inkubus Sukkubus, som lite oväntat var först ut. Det var riktigt kul att få se dem och sångerskan Candia är precis så cool som jag förväntade mig, om inte snäppet coolare än så. Det fanns inget att klaga på, mer än den märkliga startordningen, det var en hel del malmöiter som faktiskt missade dem eftersom de inte kommit till Babel än! Spelningen var i alla fall fullt ös från start och en mycket bra livespelning!




De följdes av Dawn of Oblivion, typisk metalgoth som absolut funkar att lyssna på, men helheten stördes en del av sångaren som dels posade konstant och dels drunknade sången av någon anledning. Och jämfört med Candia är det sannerligen inte mycket till ögongodis, oavsett hur mycket smink och bjäfs man tar på sig. :) Den största frågan är dock vart fasen häxtemat tog vägen?!! Häxdoktor måhända, men det var mer pajas...

Nästa band till rakning var turkiska She Past Away och här snackar vi nytänkande goth med rötterna stadigt i det gamla sköna soundet. Förbaskat bra live också, det är jämnt skägg mellan Inkubus Sukkubus prestation och She Past Away, och de hör till två olika gothskalor så det finns ingen anledning att ens ställa dem mot varandra. Oerhört bra!

 

Svenska Machinista var sist ut, men orka bry sig... Vi har hört det förut, sett det förut och det var inte bra då heller.

Vi parkerade oss på heltid i baren och fortsatte hinka öl, prata med halvgalna ryssar och halvtrånade ryskor, le mot beundrare/beundrarinnor och inse att vi må vara runt 40-strecket, men än kan vi röja och vara festens medelpunkt (eller vara sista hoppet på den himlen, beroende på filosofi...)

En smågalen kväll med mycket bra musik, en gnutta trist musik som gick att undvika, tjeckisk öl i mängder och Paint it Black live. Vad mer kan man begära?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar