lördag 11 april 2015

Indochine - Europe City Club Tour


Vad är väl bättre än att fira sin fyrtioårsdag med ett konsertbesök i Danmark? Inte för att jag hör till de som har bra koll på Indochine sedan tidigare. På 80-talet läste jag mest om dem i Okej och det är först genom Stefan jag hört dem på allvar.

Efter en skön dag i Köpenhamn med en hel del öl och mängder av mat valde vädrets makter att vända på steken lite och vi fick stå och köa utanför Lille Vega i ett begynnande regn, inte så trevligt. Väl inne insåg vi att publiken inte riktigt var den vi var van vid och vid första anblicken var vi båda onödigt griniga. Men så fort Indochine klev upp på scenen var all grinighet som bortblåst och de släppte inte taget om oss under hela konserten. Publiken visade sig dessutom bestå av en hel del fans som följde dem på turnén och det var ett röj och ett ös som jag inte upplevt på väldigt länge och jag hoppade och skuttade och viftade tillsammans med dem och njöt av varje sekund! Indochine må ha funnits länge, men det handlar verkligen inte om någon tramsig revival eller ett försök att klämma ut lite mer pengar, det här var kvalitet och showmanship rakt igenom.

Att sångaren Nicola Sirkis varit med sedan starten är både uppenbart och otroligt, mannen är i skrivande stund 55 år gammal (född 1959). Det är helt enkelt obegripligt och beundransvärt och det är så många äldre frontfigurer som borde gå i skola hos Nicola, tro mig!

Som setlisten visar snålar de inte med låtar heller och som extra bonus säljs fina t-shirts (girlie i XL och med ryggtryck! Yay!) + signerade DVD:er.

Helt enkelt hatten av för ett riktigt bra och prestigelöst band som verkligen vet hur man underhåller en publik!





Spellista:

1. Dancetaria
2. Marilyn
3. Alice & June
4. Kissing My Song
5. Traffic Girl
6. Miss Paramount
7. J'ai demandé à la lune
8. The Lovers
9. College Boy
10. Salomé

Medley : Black City Club

11. Trashmen
12. Canary Bay
13. Des fleurs pour Salinger
14. Paradize
15. Play Boy
16. 3ème Sexe
17. Black City Parade

Encore:

18. Punishment Park
19. Kao Bang
20. Trois nuits par semaine
21. L'Aventurier
22. Europane ou le Dernier Bal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar