lördag 15 juni 2019

Mark Knopfler - Down the Road Whenever tour

Det här är faktiskt tredje gången vi ser Mark Knopfler. Det är något visst med hans sätt att hantera sin musik och det faktum att han alltid har oerhört bra musiker med sig.


Denna gång var det på Royal Arena, inte mitt favoritval av arena direkt, men det var i alla fall sittplatser på golvet + att klientelet som ser honom inte är den typiska fyllepubliken. Faktum är att vi är bland de yngre, trots att Dire Straits var stora på vår tid.

Så vi tog ett tidigt tåg ner till Köpenhamn och i regnet tog vi oss till Warpigs och drack ett par goda öl och detvar inte långt ifrån att den härliga matdoften hade fått oss att äta där också. Tyvärr var som sagt vädret uselt just denna dag, vilket var lite synd. Vi hade hoppats få sitta ute i sol som det varit dagarna innan. Men man kan inte få allt.



Vi hade en gratis middag på Hard Rock Café så vi gick dit och åt sliders till förätt + Cobb-sallad och pasta till middag. Gott som vanligt, men just idag var servicen lite so-so, personalen kändes väldigt stressad och det var inte lätt att beställa mer om man så ville. Vi tog därför in notan och tog sedan tåget till arenan.


Vi köpte varsin snygg tröja som visade sig kosta 435 kr st på grund av den usla svenska kronan. Huga!

Sedan letade vi upp våra platser och för att ha något att sippa på som inte kostade skjortan testade vi deras två sorters cider + att jag stoppade några shotsrör i väskan att ta till under kvällen. Det var en bra plan och höll oss i lagom buzz hela kvällen. :)


Konserten i sig startade på utsatt tid och han började med en av våra favoriter Why Aye Man. Låtarna lunkade därefter på i maklig takt och det var en trevlig konsert, men inte den bästa vi sett med honom. Lite för mycket saxofonlir i den här uppsättningen, jag vill höra mer av de fantastiska multiinstrument-killarna som är så oerhört duktiga på flöjtar, fiol, säckpipa och en hel uppsjö instrument. De lirade visserligen på som de brukar, men ljudet svaldes upp av arenan och blev inte alls lika intimt som då vi såg honom i Malmö för ett par år sedan.


Bäst för kvällen var nog Brothers in Arms, där publiken viftade med sina mobiler och stämningen var riktigt så där konserthärlig som det kan bli ibland.

Men annars var det absolut godkänt, men inte direkt häpnadsväckande. Jag skyller åter en stor del på arenan, men naturligtvis börjar även herr Knopfler bli till åren nu. Hans små anekdoter om sin ungdom var dock väldigt mysiga och knöt ihop väl till musiken, hade gärna tagit mer av den varan och mindre av saxspelaren. :)

Efteråt tog vi väldigt smidigt tåget in till centrum igen (jag hoppade typ in genom stängande dörrar) och vi valde att variera oss lite för en gångs skull och satte oss på Beer Garden och drack ett gäng stora Heinekenstop och hade det mysigt.


När de stängde valde vi faktiskt att handla käk på 7/11 och ta med till hotellet, vilket funkade lika bra det. Sedan tog vi en rätt behövlig sovmorgon på hotellet innan vi skumpade hemåt på tåget igen.


SET LIST

  1. Why Aye Man
  2. Corned Beef City
  3. Sailing to Philadelphia
  4. Once Upon a Time in the West
  5. Romeo and Juliet
  6. My Bacon Roll
  7. Matchstick Man
  8. Done With Bonaparte
  9. Heart Full of Holes
  10. She's Gone
  11. Your Latest Trick
  12. Postcards From Paraguay
  13. On Every Street
  14. Speedway at Nazareth
  15. Money for Nothing
  16. Brothers in Arms
  17. Going Home: Theme from Local Hero

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar