tisdag 8 november 2016

SNACK med Jan Bylund


Tredje gången vi besöker SNACK som huserar på restaurang Farozon i Hässleholm.

Middagen innan bestod av skinkstek med rödkål, brysselkål och potatis som tyvärr var stenhård och drog ner betyget. Men vi åt oss väl mätta och hade ingen som helst plats för efterrätten som faktiskt denna gång ingick i priset, istället sippade vi på varsin kopp dyrt kaffe. Jag fortsätter tycka att det är  sniket att kaffe inte ingår, 22 kr för en kopp är lite väl magstarkt.


Men vi går inte dit för matens skull, det är komikerna vi vill åt och vi satte oss längst fram och fick njuta av sex komiker, tre kvinnor och tre män i olika åldrar. Förutom huvudattraktionen Jan Bylund fick vi skratta med Katarina Alfredsson, David Lundgren, Sandra Westin Blomberg, Filip Hjelmér och Birgita Klepke. Överlag en riktigt rolig mix, där mina tre favoriter var David (Leif GW Persson som Robocop!), Sandra och Birgita. Extra kul att se Birgita Klepke utmana fördomar om äldre kvinnor, det var emellanåt rejält under bältet och riktigt roligt. :)

Med andra ord var vi väl uppvärmda i skrattmusklerna när Jan Bylund intog scenen och han började direkt med att hoppa på Stefans frisyr, eftersom han sett den på håll när han väntade, något som den här bilden (snodd från SNACK:s FB-sida) bevisar:

Hitta Stefan!

Jan laddar upp, snodd från SNACK:s FB-sida

Stefan fick vara ett av "offren" för kvällen och spelade med och mös trots in envisa förkylning. På andra sidan satt ett större sällskap av ljudliga damer i övre medelåldern som också fick sin släng av sleven och det var en gemytlig stämning och högljudda skratt.

När Jan inte skojade om att synthen är död eller att han inte fick ihop kombinationen synthfrissa/sportjacka (du måste ju spöa dig själv!) häcklade han stockholmare och skämtade mycket om att bli äldre och dagens teknik vs den teknik vi 60-70-talister växte upp med. Han påpekade att dagens ungdom får allt serverat och tog porrletande som ett exempel, när han var tonåring fick man leta i skogen, i containrar etc för att lyckas få tag på lite snusk, idag räcker det att skiva in "Porr" på Google. Han skojade även om att dagens unga inte förstår ironi och tog som exempel där han gått in i en telefonbutik och begärt att få snurrplatta så hade expediten googlat på det och påpekat att det blir väldigt jobbigt att sms:a. Han pratade även en hel del om sockiplast och att man inte ska googla på det idag eftersom porrindustrin snott även det. Vi fick även skratta åt hans målande beskrivning av en prostatakontroll.

Han pushade även lite för sin bok "Stockholmsjävlar" och berättade bland annat att Bonnier givit ut den på deras faktaavdelning, något som han tyckte var väldigt roligt. :)


Han körde på i ett rasande tempo, Stefan liknade honom vid en Duracellkanin, och det var mycket skratt för pengarna. Stefan passade även på att köpa boken efteråt och få den signerad och vi var väldigt nöjda med kvällen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar