tisdag 8 september 2015

SNACK med Måns Möller och co


Snapphanebygdens Comedyklubb startade upp hösten med sin första stand up-kväll med Måns Möller som huvudnummer och eftersom de håller till i Hässleholm på restaurang Farozon var det inte mycket att fundera på när vi såg annonsen. Biljetterna har hängt på kylen sedan innan sommaren redan och nu var det äntligen dags.

Vi anlände vid sextiden eftersom vi hade buffébiljett och som alltid med oss var det något vi klarat oss bra utan faktiskt. Vi är verkligen inga "buffé-buffs" så att säga (vi skyr dem som pesten) och det faktum att vi fick köpa kaffe separat för 22 kr koppen fick det inte att kännas mer prisvärt. Men vi var där för humor, inte någon kulinarisk upplevelse. Dock var det väldigt roligt att våra dedikerade sittplatser var EXAKT där vi satt på Paul DiAnno i somras. :)

Vid halv sju började alla släntra ner i källaren där stolar riggats upp runt scenen och tyvärr var det ogenomtänkt gjort, man kan inte bygga stolsrader helt utan benutrymme! Det gjorde att folket satte sig utspritt och lite överallt och många platser långt fram blev helt oåtkomliga och det var onödigt mycket meck och pussel med något som borde varit väldigt enkelt.

Men till sist hade de flesta satt sig någotsånär och bortsett från min vanliga tur att få en egoistisk, bredbent man bakom mig som konstant sparkade i min stol, kunde jag snart koncentrera mig på att ha kul!

Först ut var Katarina Alfredsson, en rolig lärarinna från Göteborg som fick alla på bra humör direkt med skämt om kroppshår och barn som talar lite för mycket sanning.

Hon följdes av norrländske Tobias Erehed som körde en egen, skön stilparodi på norrländsk pojke med känslolös röst, närmast robotliknande rörelser och mycket norrländsk mentalitet. Typisk komik som blir allt roligare ju mer han väver in sina skämt i varandra och återkopplar. "Du är ful". Han var också först med att dra in publiken och revisorn på första raden fick känna sig påhälsad av resterande komiker efter det.

Sedan var det dags för den lokale Pierre Mathisson som skojade mycket om dialekter "Kolla Elefanten" = "Cola eller Fanta?" och roliga namn på orter "Det kan inte vara kul att vara rejält överviktig och bo i Kylen - Var kommer du ifrån då? Jag kommer från Kylen..."

Efter det var det 10 minuters paus, vilket faktiskt ändå gick förvånansvärt ok med tanke på trängseln och inga glas rödvin spilldes ut vad jag kunde se.

När alla var på plats igen kom kvällens "överraskning", Ludvig Samuelsson som testade nytt material och han var riktigt bra. Hans anekdot om att tala kass danska på Kastrup och inte koppla att 8 av 10 i personalen är svenskar är helt i min smak och väldigt igenkännande. För att inte tala om när han uppmanade publiken att det måste vara dags att släppa fotbolls-VM 1994 och ge en skön känga till hur länge Brolin och co kan leva på gamla meriter.

Han följdes av Anders Bergström som också har lite norrländskt påbrå och som kör mycket korta skämt med tillskruvad poäng. Den typen av humor kan lätt bli förutsägbar i mitt tycke, men han lyckades riktigt bra!

Så var det till sist dags för en något hes, men laddad Måns Möller och han var inte helt oväntat lite i en klass för sig ändå. Han behärskade publiken galant, även de som mest ville höras och tramsa utan att vara roliga, och lyckades (förutom att ge sig på revisorn och klassa honom som swinger) hitta en tjej i publiken som jobbade som signaloperatör varpå han dömde henne att åka mellan Hässleholm och Hallsberg varje dag som straff. :) Han försökte även testa lite av sitt nya material om svensk historia och det bådar gott, även om han inte hann så mycket. Han drar sig heller inte för att skämta om det man inte får, utan att för den sakens skull vara vulgär eller tramsig - något jag personligen tycker är extra kul och som är få förunnat.

Sammantaget var samtliga komiker riktigt roliga på sitt egna lilla sätt och det var ingen som kändes trist eller malplacerad och det är ett riktigt bra betyg! Riktigt rolig kväll och jag kan rekommendera SNACK, men till nästa gång hoppas jag Farozon tar tag i stolsplaceringarna lite bättre. :)


Måns Möller in action!

Bild snodd från SNACK:s Twitter

Bild snodd från SNACK:s Twitter
Främre raden från vänster: Konferenciern, Pierre, Måns
 Bakre raden: Tobias, Ludde, Anders,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar