söndag 1 februari 2015

Hobbit del tre: Femhäraslaget


Då var det dags för den avslutande delen i Hobbittrilogin. Filmen börjar direkt där förra slutade, vilket uppskattas och ger mer äventyrskänsla. I övrigt är det en trevlig film, vid det här laget vet vi ju ganska väl vad vi kan förvänta oss och det finns onekligen en charm här.

Åter igen märks det att budgeten inte varit lika hög och en del scener ser ganska taffliga och animerade ut, men det är väntat och stör inte så mycket.

Vissa delar är riktigt välgjorda (Thorins öde t ex), andra väcker intresse inför den förlängda versionen. T ex slutet där Beorn flashar förbi känns som att det borde finnas betydligt mer av. Jag vet att jag rynkade på näsan åt Persbrandt i del 2, men efter att ha sett den förlängda versionen med dvärgpresentationen fick hans karaktär mer liv och jag fortsätter att sura över att man inte släpper "rätt" versioner direkt.

Nåväl, det är ingen chockerande och nyskapande film men ett charmigt äventyr och ett trevligt avslut på serien + att jag uppskattar ihopknytandet med Sagan om Ringen.

Betyget blir tre stolta dvärgar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar