lördag 10 augusti 2019

King Diamond

King Diamond i sitt hemland är lite av ett måste för ett äkta fan, så det var inte mycket tvekan på att det skulle inhandlas biljetter. :) Även om det nu mer är Stefans musik har jag hört och sett tillräckligt mycket av King Diamond för att inte tveka att haka på, han brukar bjuda på bra show. Dessutom var spelningen på återuppbyggda K. B. Hallen som brann ner till grunden 2011. Vi har varit där flera gånger, så det var kul att få återuppleva det.


Vi tog tåget ner lagom till vi kunde checka in och efter det valde vi att ge Hard Rock Café ett nytt försök. Det visade sig vara ett bra val, både god mat och bra service denna dag, de heta räkorna var något av det godaste jag ätit där.




Vi satt där tills det var läge att dra ut till Frederiksberg och K. B. Hallen och vi tog en taxi dit som de lyxlirare vi är. :) 

Det var kul att komma in i arenan och genast se hur den spöar skiten ur Royal Arena. RIKTIG öl som inte kostar massor! Dessutom var folket där för att njuta av musiken i första hand, även om det förstås inmundigades en hel del öl. :) Men med väldigt få undantag var det en härlig publik, glad och taggad!





Det var ett tag kvar till spelningen skulle börja, så vi satte oss vid sidan och tog det lugnt och konstaterade dessutom att Stefan lyckats få sju rätt på V75 för första gången! HURRA! Bra jobbat! :) 




Sedan var det dags för förbandet, polska Batushka. Det finns två versioner av bandet som jag förstått det, eftersom bandet splittrades under tjafsiga förhållanden och den ene av dem har egentligen inte laglig rätt att kalla sig Batushka, vilket han fullkomligt struntar i. Jag tror det var denna version som stod på scenen. Oavsett vilket var det lite kul att se till en början, men det blev snabbt tråkigt att se ännu en variant på mässande jeppar i kåpor plus att ljudet på sångaren var uruselt.


Men nu var vi ju där för huvudakten och tyvärr tappade vi bort varandra då jag gjorde ett hopplöst försök att hinna gå på toaletten. Eftersom scenen ändrades under tiden och det fullkomligt VÄLLDE in folk var det omöjligt att hitta tillbaka och jag hamnade längre fram än innan. Nu är vi gamla i gemet, så vi gav upp att försöka hitta varandra och Stefan lyckades dessutom ta sig ännu närmare och få rejäl ögonkontakt med King Diamond flertalet gånger. :)

Jag kan intyga att King Diamond har en riktigt bra scennärvaro och han bjuder verkligen på show från start till mål! Det märktes också att han var väldigt glad över att få spela i Danmark igen och publiken var inte sen att jubla tillbaka.




Till sist var jag tvungen att gå på toa och jag tog hjälp av en nunneklädd tjej som också skulle ta sig genom massorna. Det är inte varje dag man följer en nunna. :) Så de sista låtarna såg jag på längre avstånd, vilket inte var tråkigt det heller.


Egentligen skulle Stefan recenserat själva konserten så att det blir mer rättvist, men vi kan summera det hela med att han var glad som en speleman när vi möttes upp efteråt.

Därefter tog vi oss tillbaka till centrum och vi hamnade åter på Old English Pub och diskuterade konserten och hade det trevligt innan det var dags att krypa ner i hotellsängen. 




SET LIST:
  1. The Candle
  2. Voodoo
  3. Arrival
  4. A Mansion in Darkness
  5. Behind These Walls
  6. Halloween
  7. Masquerade of Madness
  8. Welcome Home
  9. The Invisible Guests
  10. Sleepless Nights
  11. The Lake
  12. Encore:
  13. Burn
  14. Black Horsemen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar