lördag 8 september 2018

Bruce Dickinson "Spoken Word"

Bruce Dickinson är en man med många strängar på sin lyra. Vi tyckte att det kunde vara intressant att få höra hans berättelse och eftersom det var på trevliga Koncerthuset i Köpenhamn till på köpet kändes det extra trevligt.

Så när dagen kom vi åkte ner i ovanligt god tid, ovanligt utvilade, i vacker höstsol utan tågstrul. Jisses! :)

Vi startade på Warpigs  redan halv tolv och vågade inte riktigt utmana ödet med att sitta ute, även om det  nog hade gått. Istället satt vi i fönstret och sippade på en god Brown Ale och fascinerades över att det var väldigt många metalfans på plats så pass tidigt.







Vi satt en bra stund och njöt av två öl till i godan ro, tills magen började knorra och vi traskade upp till Hard Rock Café vid tvåtiden där vi hade en middag gratis att inkassera. Efter lite väntan i baren fick vi plats, lite halvrörig servering, men god mat och gemytlig lunch överlag. Jag åt en mycket god veggoburgare, Black Bean & Quinoa. Stefan körde på Atomic.









Därefter checkade vi in på hotellet, gamla hederliga Star, och sippade på några inköpta öl och gjorde oss i ordning för kvällen.



Vi hade bokat bord till 17:30 på Koncerthuset innan själva föreställningen eller vad man ska kalla det, och vi anlände med taxi på utsatt tid och startade med en god prosecco. Ganska få middagsgäster denna kväll, men personalen var lika trevlig som vanligt och maten och drycken likaså.



 


Mot slutet kom en ur personalen fram med våra två signerade böcker som ingick i biljettpriset, tyvärr på danska. :) Fast vi har en svensk version (osignerad) här hemma någonstans också, så det gör inget.



Därefter betalade vi och köpte med oss varsin öl och letade upp våra platser, där jag hade väldigt roligt åt att just min stol såg ut som om den fattat eld tidigare.



Bruce kom ut på scen på utsatt tid och man kan väl inte direkt anklaga honom för att ha snofsat till sig för kvällen. Han babblade på och skojade och flamsade på och det var förstås underhållande, men lite tunt om man ska vara kritisk Vi hade hoppats höra mycket mer om vad som drivit honom genom livet, men det var mest skojfriska små anekdoter, lite som en morbror på ett kalas om man så vill.

Sedan var det paus och därefter skulle han svara på de frågor som publiken ställt. Även här var det rätt tunt och inga direkt intressanta frågor, men jag antar att det är vad man kan vänta sig.













Snabbsummerat var det en riktigt trevlig kväll på Koncerthuset, men Bruce själv var nog det svagaste kortet om man ska vara sådan.

Men det hindrade oss inte för att ha en fortsatt trevlig kväll och vi traskade i rask takt tillbaka till centrum och eftersom klockan var rätt lite sett till Köpenhamnstid satte vi oss på vår vanliga pub (rätt fullt annanstans) och drack några öl till och hade det riktigt trevligt och glatt.


Till sist var det dock orken som gav vika, vi hade trots allt varit uppe sedan 06:00 och haft förmiddagsvecka på det och vi gick tillbaka till hotellet där vi försökte avsluta med en öl, men John Blund kom direkt och vi somnade i princip omgående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar