onsdag 2 augusti 2017

Megadeth - Dystopia World Tour


Under den sista sommarsemesterveckan hade vi vårt enda inbokade evenemang (sedan länge), nämligen att se Megadeth på Store Vega i Köpenhamn.

Vi tuffade ner med tåget relativt tidigt och passade på att besöka Warpigs och var dagens första kunder eftersom vi nästan hängde på låset. :) Vi drack två Pale Ale (passdeed nog hette den ena Headbanger) i solen, sedan var det dags att äta någon slags lunch.


Vi hamnade på nyöppnade Hyggestund, ett riktigt trevligt litet frukost/brunchställe som hör till Mikkeller-familjen.





Därefter tog vi några öl på "vanliga" Mikkeller Bar medan vi väntade på att kunna checka in på hotellet. Himlen öppnade sig rejält medan vi bytte plats, som tur är ligger de i princip vägg i vägg. Så mycket för SMHI:s regnfria prognos...




Efter att ha checkat in höll vi oss faktiskt på rummet och sippade på lite Tuborg Classic och bubblade medan vi väntade in vårt bokade bord på Hard Rock Café. Man måste inte alltid ha spenderbyxorna på och det kan vara trevligt att dra någon nytta av rummet mer än för natten. Dessutom var det inte så mysigt att sitta ute efter störtskurarna som avlöst varandra.

Vid fem satt vi på Hard Rock Café och åt en rejäl middag och avslutade med varsin smarrig drink. Mystery Mojito kan jag varmt rekommendera!







Vi gick sedan bort till Vega lagom till dörrarna öppnade vid sju. Konserten var slutsåld sedan ett bra tag och det var gott om folk redan i kön in. Stefan skulle köpa en tröja och jag passade då på att gå in genom portarna till själva lokalen eftersom jag behövde besöka toa, men jag fastnade med min lilla kamera i säkerhetskontroll nummer två. Det var lite oväntat (de hade redan gått igenom min väska en gång i entrén), samtidigt som det var lite roligt att för en gångs skull vara den som kollades extra. Som kvinna brukar vakter vara oroväckande slappa med våra väskor, men den här gången var det framförallt väskor som de extrakollade. Men vakten var trevlig och tjejen i garderoben likaså och jag behövde inte ens betala för att lämna in min kamera + att hon lade den på ett extra bra ställe så att den inte skulle få fötter. Dock är det lite komiskt att bli av med kameran när var och varannan har mobiler som är nog så sofistikerade kameror, men regler är regler. :)



Efter att båda kommit in tog vi plats på ena sidobalkongen, något vi planerat sedan innan. Vega har ypperliga sidobalkonger där man ser scenen perfekt ståendes och där det är lugnt. Jag var inte på humör att trängas med röjande människor och det skulle visa sig att den magkänslan var klok. Jag har aldrig sett så mycket folk inne på Vega! Det fanns inte en tom plats på golvet. Redan då förbandet Metal Church brassade igång var det nästan helt fullt därnere. Extra kul att det var ett förband som Stefan gillar och har skivor med, det hör ju inte till vanligheterna annars. De tog också i som om de vore huvudnumret, jisses så sångaren gasade på! Riktigt bra ös och spelglädje! Ett av de bästa förband jag upplevt, sett till stämningen de gav publiken.



Sedan var det dags för det obligatoriska iordningställandet av scenen, men det skötte personalen bra, det tog inte allt för lång tid och innan man visste ordet av slocknade lamporna och världens vrål kom från publikhavet. In på scenen klev Megadeth och Dave Mustaine och hans grabbar körde på med plattan i mattan från att de kom in till att de gick av scenen.







Att se en sådan ösig konsert lite från ovan var riktigt kul och det var roande att titta på publikens försök till mosh pits och alla femtioelvatusen stagedivande idioter som mer såg ut som att de sjönk än red på publiken. En irriterande kille körde säkert 9-10 gånger och inte ens när han blev av med skon gav han upp. Jag är glad att jag inte var en av dem som stod framför honom när hans blekfeta lekamen transporterades framåt. Just det hatar jag med stagediving, jag som dessutom har glasögon att vara rädd om är inte intresserad av att plötsligt ha en 45:a i nyllet som man inte kan värna sig från. Å andra sidan såg jag samma kille på vägen ut sedan, och han såg rätt tilltufsad ut, så det var nog en och annan som gav sina tjuvnyp på vägen. :)

Hursomhelst kändes det som att bandet var på riktigt bra spelhumör och även om Dave Mustaine inte direkt är typen av artist som showar och babblar loss syntes det ett och annat leende mellan varven - när man kunde se hans ansikte förstås. :) Musikmässigt var det galet ösigt, gitarrsträngarna måste ha glött emellanåt! De slösade heller ingen tramstid på att gå av scenen och vänta på "inrop", emellanåt gick de av och hämtade andra gitarrer - that's it. Fler band borde lära sig av dem.

Själv är jag inte den som har superkoll på Megadeths repertoar, men det var riktigt trevligt ändå, och väldigt energirikt. Stefan verkade också helnöjd efteråt!

Vi avslutade natten på hotellrummet med mer öl och en stilstudie av Istegades prostituerade damer som stod strax utanför vårt fönster, faktiskt första gången jag lyckats se dem.


SET LIST
------------

Metal Church:
  1. Fake Healer
  2. In Mourning
  3. Needle and Suture
  4. Start the Fire
  5. Gods of Second Chance
  6. Badlands
  7. Beyond the Black

Megadeth:
  1. Hangar 18
  2. Skin o' My Teeth
  3. The Threat Is Real
  4. She-Wolf
  5. Trust
  6. Fatal Illusion
  7. Conquer or Die!
  8. Lying in State
  9. Poisonous Shadows
  10. Tornado of Souls
  11. Post American World
  12. A Tout Le Monde
  13. Sweating Bullets
  14. Dystopia
  15. Symphony of Destruction
  16. Mechanix
  17. Peace Sells
  18. Holy Wars... The Punishment Due

                                  Inga kommentarer:

                                  Skicka en kommentar